Kukkaputkien asentajat ehtivät meille asti, kun olin kaupassa. Kaikki mielenkiintoinen tapahtuu aina, kun olen kaupassa. Oman selostuksensa mukaan epelille valkeni heti, että kuuluisat "kukkalaatikon putket" tarkoittivat sellaista kaiteen tankoa, joka meillä jo on; parvekkeen asentajamme taisi olla tavallista huolellisempaa laatua.

Epeli sanoi, että hän antoi miesten laulaa ja leikkiä loppuun asti. Tilaisuudesta tuli ilmeisesti eloisa; miehet uhkasivat tulla väkivalloin sisään ja väittivät, teeä heillä on siihen oikeus. Epeli ilmoitti, että jos yksikään panee jalkansa asunnon puolelle selvän kiellon jälkeen, seuraavaksi paikalle tulee poliisi. Koska hän on taas lukenut Sven Hasselia, hän oli värittänyt kielenkäyttöään hasselmaisuuksilla. Remonttimiehet saivat kuulla olevansa varaseepran perseitä, kuppatautisen paviaanin serkkuja ja pikku-dobermanneja. Kun tilaisuus huipentui ilmoitukseen, että kahta tankoa emme tarvitse, he olivat painuneet portaita pakoon hissiä odottamatta.

Olihan se häijyä, mutta epeliä on remontina aikana koeteltu. En sitä paitsi usko, että kukaan saa tunkeutua väkivalloin kotiin, jos asukas kieltää, ellei tunkeutuja ole poliisi. Ambulanssimiehetkin tarvitsisivat tällaisessa tapauksessa virkavallan tuekseen.